Sok z kiszonej kapusty i sok z kiszonego buraka – właściwości
Kiszonki używa się w słowiańskiej kuchni od wieków. Od paru lat jednak często mówi się również o własnościach zdrowotnych soków…
Kiszonki używa się w słowiańskiej kuchni od wieków. Od paru lat jednak często mówi się również o własnościach zdrowotnych soków…
Kiszonki z warzyw są tak głęboko zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że sądzimy, iż jest to głównie słowiański specjał, sporadycznie…
Samodzielne przygotowanie dań w domu ma dużo plusów. Głównym z nich jest bezsprzecznie oszczędność pieniędzy – stołowanie się u siebie…
Duża część z nas nie wyobraża sobie śniadania bez filiżanki gorącej, aromatycznej kawy, która w kilka chwil stawia na nogi…
Trudno jest uważać, że barszcz czerwony to potrawa tylko świąteczna, którą jemy przeważnie w trakcie Wigilii lub hucznych rodzinnych zabaw….
Chłodne wieczory umili pyszny i aromatyczny trunek. Dziś na blogu o tym, jak zrobić grzane wino w wersji galicyjskiej oraz…
Wybierz tradycję z Piekarnią Pochopień Piekarnia Pochopień jest zakładem z tradycjami sięgającymi 1946 roku. Założona została przez mistrza piekarniczego Jana…
Uczestnictwo w warsztatach kulinarnych to wspaniały pomysł na pozyskanie nowych umiejętności – przyswojenie sobie odpowiednich technik produkcyjnych i tajników różnych…
Artykuły fermentowane po latach zapomnienia znowu powróciły na nasze stoły. Do kapusty i ogórków dołączają również nowe, przedtem mniej znane…
Chłodniejsze dni sprzyjają wieczorom spędzonym w domu z książką czy ulubionym serialem. Aby umilić sobie ten czas warto wypróbować herbatkę…